En Güncel Biyografi Sitesi, 20 Kasım 2017
Beğen 0

Marion Cotillard kimdir

  • Ad Soyad: Marion Cotillard
  • Doğum Tarihi: 30 Eylül 1975
  • Nereli: Paris, Fransa
  • Burcu:


  • Meslekler:
  • Ölüm Tarihi: --

Marion Cotillard kimdir, Marion Cotillard, 2007 yılında vizyona giren “La Vie En Rose” filminde canlandırdığı Edith Piaf rolü ile Oscar kazanan Fransız sinema oyuncusu. Cottillard, 2008 yılında kazandığı Oscar dışında, BAFTA, Cesar Award, Czech Lion ve Golden Globe ödüllerinin de sahibidir.

30 Eylül 1975 tarihinde Paris, Fransa‘da dünyaya geldi. Babası Moliere Ödüllü yönetmen Jean-Claude Cotillard, annesi oyuncu ve drama öğretmeni Niseema Theillaud‘dır. Çocukluk yıllarında oyunculuk yapmaya başlayan Cotillard, ilk kez babasına ait bir tiyatro oyununda seyirci karşısına çıktı.

1990lı yılların ortalarında başladığı sinema oyunculuğu kariyerine, 1998‘de çekilen Luc Besson filmi “Taxi” ile ivme kazandırdı.

2003 yılında çekilen Tim Burton filmi “Big Fish” ile uluslararası kariyerine başlayan Cotillard, Yann Samuell‘in “Love Me If You Dare” (Cesaretin Var mı Aşka) filmi ile uluslararası arenada yeteneğini kanıtlama fırsatı buldu. 2004 yılında vizyona giren “A Very Long Engagement” ve “Innocence” filmleri ile adından sözettirmeyi başardı. 2006 yılında Ridley Scott‘ın “A Good Year” adlı filminde rol aldı.

2007 yılında vizyona giren “La Vien En Rose” adlı filmde, yönetmen Oliver Dahan tarafından Edith Piaf rolüne uygun görülen Cotillard, bu roldeki başarısı ile 80. Oscar Ödül töreninde, En İyi Kadın Oyuncu ödülüne layık görüldü.

1 Mart 2008 tarihinde, Çek Cumhuriyeti‘nin en saygın sinema ödülü olarak kabul edilen “Czech Lion” ödülünü kazanan Cotillard, “Public Enemies” filminin çekimleri devam ettiği için Prag‘da yapılan törene katılamadı.

Filmografi:

1998 Taxi
1999 Furia
2000 Marquis, Le
2000 Quelques jours de trop
2000 Taxi 2
2001 Heureuse
2001 Lisa
2001 Boomer
2001 Jolies choses, Les
2002 Une affaire privée
2003 Taxi 3
2003 Love Me If You Dare
2003 Big Fish
2004 Innocence
2004 A Very Long Engagement
2005 Cavalcade
2005 Edy
2005 Ma vie en l’air
2005 Mary
2005 Sauf le respect que je vous dois

2005 Boîte noire, La
2006 Dikkenek
2006 Fair Play
2006 A Good Year
2007 La Vie En Rose
2009 Nine
2009 Public Enemies

Ödülleri:

2008 Academy Awards – Best Actress “La Vie en Rose”

2007 African American Film Critics – Best Actress ” La Vie en Rose”

2007 Boston Film Critics Association – Best Actress “La Vie En Rose”

2007 Broadcast Film Critics Association – Best Actress “La Vie En Rose”

2007 Chicago Film Critics Association – Best Actress “La Vie En Rose”

2007 Detroit Film Critics Society – Best Actress “La Vie En Rose”

2001 French Academy of Cinema – Best Female Newcomer “Jolies Choses”

1998 French Academy of Cinema – Most Promising Young Actress “Taxi”

2007 Golden Globe – Best Actress ” La Vie En Rose”

2007 Golden Satellite Award – Best Actress “La Vie En Rose”

2007 Los Angeles Film Critics Association – Best Actress “La Vie en Rose”

2007 National Society of Film Critics – Best Actress “La Vie en Rose”

2007 Screen Actors Guild – Best Actress “La Vie En Rose”

Marion Cotillard kimdir

Etiketler

Marion Cotillard kimdir biyografisi toplam 1.436 kez okundu. Bugün ise 1 kez okundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz