Fehmi Demir kimdir

Ad Soyad: Fehmi Demir Doğum Tarihi: 02 Ocak 1957 Nereli: Konya Meslekler: Ölüm Tarihi: 25 Ekim 2015

Fehmi Demir kimdir, HAK-PAR Hak ve Özgürlükler Partisi Genel Başkanı

Fehmi Demir, 2 Ocak 1957 tarihinde Konya ili Cihanbeyli ilçesi Yeniceoba (İncov) nahiyesinde dünyaya geldi. 6 kardeşin en büyüğüdür. Babası çiftçilik ve şoförlük yapıyordu.

İlkokulu Yeniceoba Merkez il ve lise öğrenimini Cihanbeyli lisesinde yaptı. Eskişehir Ticari İlimler Akademisi İktisat Fakültesini bitirdi.

Siyasete gençlik yıllarında atıldı. Özgürlük Yolu çevresi ile birlikte kürt hareketi içinde yer aldı. Üniversite yılların üniversite derneklerinde görevler aldı. Eskişehir Halkevinde aktif görevler aldı. Halkevi bülteninin çıkarılmasında görev yaptı.

90’lı yıllarda legal zeminde çalışan kürt kimlikli partilerde aktif görevler yaptı. Halkın Emek Partisinin (HEP) kurucuları arasındaydı. Parti Meclisinde görev yaptı. Demokrasi Partisini (DEP) partisinin kurucusu oldu. Bu partide Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulundu. Demokrasi ve Değişim Partisinin (DDP) kuruluşunda yer aldı. Parti kapatılerlik görevini yürüttü. DDP’nin kapatılmasından sonra kurulan Demokrasi ve Barış Partisi (DBP) kurucuları arasında yer aldı. Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) kuruluşuna kadar DBP Genel Sekreterliği görevini yürüttü. HAK-PAR’ın kuruluşundan itibaren Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Fehmi Demir, 28 Ekim 2014 tarihinde yapılan partisinin 6’ncı Olağan Kongresi’nde Genel Başkan seçildi.

Fehmi Demir, 25 Ekim 2015 tarihinde Pozantı‘da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybetti.

İlgili Makaleler

Fehmi Demir hakkında ziyaretçi yorumları

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Başa dön tuşu